Tartufata 80 g

 

TARTUF : skrivnostni gomolj čudovitega vonja in božanskega okusa. Oboževali so jih že faraoni v starem Egiptu.  Poznamo več vrst belih in črnih tartufov.

TARTUFATA IL TARTUFO DI PAOLO : KULINARIČNO DOŽIVETJE ZA CELO DRUŽINO.

Slastni tartufati (ena z belim in druga s črnim tartufom) renomiranega italijanskega proizvajalca Il tartufo di Paolo iz Umbrije za nebeško dobre omake za testenine, priloge zrezkom, namaze in druge gurmanske specialitete.

Preprost recept in božanski okus 🙂 :

Testenine (npr. Tagliatelle) skuhamo v slanem kropu. V odcejene testenine dodamo košček masla in rahlo premešamo.

Proti koncu kuhanja testenin v posodi segrejemo smetano ter vanjo vmešamo tartufato ( z belimi ali črnimi tartufi), sol in poper. Še malo pomešamo in zelo na hitro pogrejemo (tartufata se ne sme dolgo greti!). Na koncu lahko dodamo nariban parmezan (ne preveč, da ne preglasi okusa tartufov 😉 ). Z omako prelijemo testenine in takoj postrežemo.  Jed lahko še dodatno izboljšamo s tankimi rezinami pršuta, ki jih vmešamo med segrevanjem , ter oljčnim oljem z okusom tartufov, ki ga dodamo čisto na koncu.

Dober tek 🙂 !

Glavne sestavine za 3-4 osebe:

80 g Tartufate ali Bele tartufate
400 g testenin
200 ml sladke smetane

 

rezanci s tartufato

 

Najcenejši in najboljši TARTUFATI na slovenskem trgu !

 

Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes | Thanks to wordpress themes free, Best Free WordPress Themes and Free WordPress Themes